b&b podgoricaПрокат автомобилей в Черногории

Obilježavanje Svjetskog dana knjige i autorskih prava

23. april, Svjetski dan knjige i autorskih prava Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“ Podgorica obilježava aktivnostima i programima kojima želi da ukaže na značaj knjige i čitanja.

 

Besplatne članske karte

- U cilju popularizacije knjige i čitanja, Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“ dodijeliće besplatne članske karte učenicima osnovnih i srednjih škola i studentima koji dođu u Biblioteku 22. i 23. aprila (petak i subota) sa đačkom knjižicom, odnosno indeksom. Takođe, besplatne članske karte dodijeliće i penzionerima koji dođu u Biblioteku 22. i 23. aprila i sa sobom donesu zadnji ček od penzije.

 

Edukativno-kreativna radionica

KNJIGA JE TRAJANJE

Na Dječijem odjeljenju Biblioteke, u petak, 22. aprila, sa početkom u 13 časova održaće se Edukativno-kreativna radionica. Učestvuju učenici VI i VII razreda OŠ „Vuk Karadžić“.

 

Izložba knjiga povodom 400 godina od smrti velikana pisane riječi Migela de Servantesa i Vilijama Šekspira

U ulaznom holu Biblioteke, povodom 400 godina od smrti velikana pisane riječi Migela de Servantesa i Vilijama Šekspira, biće postavljena izložba knjiga iz fondova Biblioteke. Zanimljivo je da se Svjetski dan knjige obilježava 23. aprila, upravo na dan kada su 1616. godine umrli Šekspir i Servantes.