b&b podgoricaПрокат автомобилей в Черногории

Predstavljanje knjige "Drame" Vaska Raičevića

Velika sala Biblioteke „Radosav Ljumović“ Podgorica,

srijeda, 27. aprila 2016. godine,

sa početkom u 20,00 sati

 

Narodna biblioteka Radosav Ljumović Podgorica poziva Vas na predstavljanje knjige

 

 

DRAME

autora Vaska RAIČEVIĆA

 

 

Učestvuju:          Dragana TRIPKOVIĆ, književnica i

autor

 

Promocija knjige biće i povod za razgovor o aktuelnoj pozorišnoj sceni u Crnoj Gori i crnogorskom dramskom pisanju.

 Raičevićeva knjiga sadrži tri dramska teksta ovog autora, sabrana u jedno izdanje. Drama "Dobra smrt" postavljena je u Crnogorskom narodnom pozorištu, kao i u pozorištu grada Toboljsk u Rusiji. Vasko Raičević je radio kao dramaturg na više pozorišnih komada, među kojima su "Ljubav, vjera, nada" u CNP-u, kao i na projektu "Život na pauzu", u produkciji Alternativne teatarske aktivne kompanije (ATAK).

 Vasko Raičević rođen je u Podgorici 1979. godine. Osnovne i specijalističke studije dramaturgije završio na cetinjskom Fakultetu dramskih umjetnosti. Komad "Dobra smrt" postavljen u CNP-u u režiji Filipa Grinvalda. Isti komad postavljen je i u ruskom gradu Toboljsk, u režiji Pavela Zobnina. Sa komadom "Kalina proces" pobijedio je na konkursu za najbolji crnogorski savremeni dramski tekst 2012. godine. Koautor je komada "Poglavlja 23 i 24", izvedenog na FIAT-u u Podgorici, i autor teksta "Kuća za rušenje" izveden u okviru projekta "19. decembar - dan poslije" u produkciji ATAK-a. Drame su mu prevođene na engleski, ruski, slovenački i poljski jezik. Kratke priče objavljivao je u časopisu Ars. Radio kao asistent na predmetu Dramaturgija na cetinjskom FDU. Trenutno je asistent na predmetu Antička književnost na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost.

Za izdavača ove knjige ispred OKF-a potpisana je Dragana Tripković, koja je ujedno i urednik ovog izdanja, a ispred CDNK izdavač je Milorad Popović.