b&b podgoricaПрокат автомобилей в Черногории

Knjiga PROCES SOCIJALIZACIJE RODNE RAVNOPRAVNOSTI Aet Salh

Kosa sala Biblioteke „Radosav Ljumović“ Podgorica,

četvrtak, 15. septembra 2016. godine,

sa početkom u 19,00 sati

 


Narodna biblioteka Radosav Ljumović Podgorica organizuje predstavljanje knjige

 

PROCES SOCIJALIZACIJE RODNE RAVNOPRAVNOSTI

autorke mr Aet SALH

 

 

Učestvuju: Biljana PEJOVIĆ, predstavnica Ministarstva za ljudska i

manjinska prava;

dr Anastazija MIRANOVIĆ, recezentkinja knjige,

dr Radenko ŠĆEKIĆ, recenzent knjige

dr Snežana PANTOVIĆ, recenzentkinja knjige

autorka i

                   Vesna ŠOŠKIĆ, voditeljka programa

 


Knjiga PROCES SOCIJALIZACIJE RODNE RAVNOPRAVNOSTI mr Aet Salh plod je njenog dugog i ozbiljnog bavljenja problematikom rodne ravnopravnosti u svim segmentima današnjeg društva, iz kojih izbija ozbiljan i kvalitetan pristup sadržajnim cjelinama koje današnjem čovjeku otvaraju vrata spoznaje problema što mu se nameću. Kao magistarka rodne ravnopravnosti traži rješenja u zamršenom lavirintu današnjeg društva za ravnopravnost žena i muškaraca u svim društvenim segmentima. U tome se već pokazala i dokazala, kako javnim nastupima i pisanom riječju, tako i na međunarodnim skupovima. Autorka prati svjetsku teološku misao, te saznanja i rješenja crpi iz literature sa naših i inostranih područja. Uvela je današnjeg čovjeka u ispravan hod prema životu. Problemi koje autorka uočava i obrađuje danas su prisutni među nama, a nijesu poznati široj javnosti, ili nijesu skupljeni u jednu cjelinu da ih neko može lako konsultovati i imati uvid u problematiku.

Spomenimo neke naslove koji se bave ovom problematikom: „Socijalizacija”; „Ženska kultura i lokalna zajednica : ugnjetavanje kao prilagođavanje”; „Simbolička ili rodno specifična moć”; „Simboličko nasilje”; „Muška moć”; „Porodica kao primarni nosilac socijalizacije”; „Porodično nasilje”; „Ja sam žena!” itd.

Knjiga koja će biti predstavljena našoj javnosti vrvi od istorijskih činjenica do novih izazova pred kojima se nalazi današnje društvo. Na temelju ovih smjernica može se stvoriti istinski humanizam. Danas je potrebno naglašavati kako da se poštuje osoba i njeno dostojanstvo, promovisati  čovjekova opšta prava i dužnosti.