b&b podgoricaПрокат автомобилей в Черногории

Predstavljanje knjige "Samoća je tek počela" Ljubete Labovića

Kosa sala Biblioteke „Radosav Ljumović“ Podgorica,

srijeda, 10. maja 2017. godine,

sa početkom u 19:00 sati

 

Narodna biblioteka Radosav Ljumović Podgorica i Otvoreni kulturni forum – Cetinje organizuju predstavljanje knjige izabranih i novih pjesama

 

SAMOĆA JE TEK POČELA

autora Ljubete LABOVIĆA

 

 Učestvuju:          mr Aleksandra VUKOVIĆ,

                             Dragana TRIPKOVIĆ  i

                             autor

 

Medijator:          Danilo ČELEBIĆ

 

Knjiga sadrži izbor pjesama iz sedam pjesničkih zbirki ovog autora objavljenih u rasponu od 1987. do 2016. godine. („Tanatoide/oblici smrti“, „Gospodar kaveza“, „Nedostajanje“, „Unutrašnja soba“, „Neću da se budim“, „Rasipanje biblioteke“ i „Epistolarni odlomci za Silviju“).

Ljubeta Labović, rođen je 1956. godine u Barama Kraljskim. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Podgorici, a studirao je na grupi za jugoslovenske književnosti i srpskohrvatski jezik na Filološkom fakultetu u Beogradu. Labović piše i objavljuje poeziju, prozu i eseje o poeziji. Objavljivao je u časopisima ARS, Poezija, Romboid,  Poeteka, Vestnik, Ljetopis crnogorski, Apokalipsa,  Ex Symposion,  Poetikon,  Quorum, Eccerman, Strane i dr.

Objavio je knjige poezije i lirske proze Tanatoide/oblici smrti (1987), Gospodar kaveza, (1997), Nedostajanje (2004), Chambre interiure/Unutrašnja soba – dvojezično crnogorsko – francusko izdanje (2010), “Neću da se budim” ( 2011), “Rasipanje biblioteke” (2015) i “Epistolarni odlomci za Silviju”) 2016. godine.

Labović je bio umjetnički direktor Ratkovićevih večeri poezije od  2007–2010. godine, pokretač i urednik biblioteke “Ratkovićeve večeri poezije”. Učestvovao je   na mnogobrojnim regionalnim i međunarodnim susretima pisaca i književnim festivalima.

Poezija mu je prevedena na engleski, francuski, italijanski, mađarski slovenački, poljski, makedonski, slovački i bugarski jezik. 

Član je Crnogorskog društva nezavisnih književnika.