b&b podgoricaПрокат автомобилей в Черногории

Predstavljanje knjige dr Branislava Marovića

Kosa sala Narodne biblioteke „Radosav Ljumović“ Podgorica,

četvrtak, 28. septembra 2017. godine,

sa početkom u 19:00 sati

 

Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“ Podgorica organizuje predstavljanje knjige

KOMUNISTI CRNE GORE I

CRNOGORSKO NACIONALNO PITANJE 1919-1989.

autora dr Branislava MAROVIĆA


 Učestvuju:         

prof. dr Živko ANDRIJAŠEVIĆ,

Marko ŠPADIJER,

mr Milan ŠĆEKIĆ i

autor

 

          Medijator:    Danilo ČELEBIĆ

 


„Ovim radom želimo da damo prilog postojanju i razvoju crnogorske nacije u 70-godišnjem periodu, što ne znači da ona i ranije nije postojala, posebno u dijelu tog perioda od skoro 50 godina socijalističkog društvenog sistema u kojem je KPJ/SKJ bila jedina vladajuća partija koja je davala pečat njenom ukupnom razvoju, kad je pod njenim nadzorom bilo i nacionalno pitanje“... – napisao je u Predgovoru knjige autor.

 

Branislav Nikov Marović rođen je 5. 03. 1933. godine u Boljevićima, u službeničkoj porodici. Studije istorijskih nauka završio je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Ekonomska istorija Crne Gore uža mu je specijalnost.

Objavio je oko 130 naučnih i stručnih radova i učesnik je na više domaćih i međunarodnih skupova. Autor je knjiga: Društveno-ekonomski razvoj Crne Gore 1945-1953.; Stočarstvo Crne Gore 1860-1953.; Privredna komora Crne Gore 1928-2000.; Ekonomska istorija Crne Gore, knjiga I i II.

Bio je član redakcije jugoslovenskog časopisa za ekonomsku istoriju „Acta historico-oeconomica Yugoslavae“ i časopisa „Istorijski zapisi“ i glavni urednik i autor projekta „Monografije o Crmnici“ i dr.