a

AUTORSKO VEČE KEMALA MUSIĆA U PODGORICI

AUTORSKO VEČE KEMALA MUSIĆA U PODGORICI

Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, uz tehničku podršku Narodne biblioteke “Radosav Ljumović” organizuje autorsko veče posvećeno poznatom proznom piscu, novinaru i posleniku kulture Kemalu Musiću.

Promocija će se održati u četvrtak, 10. juna 2021. godine, sa početkom u 20 časova, u sali Narodne biblioteke„Radosav Ljumović” u Podgorici..O njegovom stvaralaštvu govoriće Radoman Čečović, profesor, pjesnik i književni kritičar i Nađa Durković, savjetnica za izdavaštvo u Zavodu za udžbenika i nastavna sredstva.

Moderator večeri će biti Vesna Šoškić.

Kemal Musić, rođen 1972. godine u Godijevu kod Bijelog Polja. Objavio je romane “Žig”, “Nešto nalik punom mjesecu” , “Nedokazive istine Lameka Ćisuma”, zbirke priča, pripovijedaka i reportaža “Zasjeda”, “Luda kuća”, “Kad su vukovi gladni biće oštra zima”, “Inicijali“,“Priče o malim i velikim čudima” (sa Radomanom Čečovićem), izbor “Zasjeda i druge price”, te izbor iz crnogorske kratke priče “Zborno mjesto” (sa Bogićem Rakočevićem) i studiju “White Field Jazz Festival” – potencijali i razvoj kuturnih institucija.

Bio je dugogodišnji novinar revije „Polje“, beogradskog „Danasa“, podgoričkih listova „Publika“ i „Republika“, novinar crnogorske novinske agencije MINA i drugih crnogorskih i srbijanskih medija. Deset godina je radio u Kancelariji za odnose sa javnošću Opštine Bijelo Polje. Dobitnik je nagrada “Avdo Međedović”, “Boško Pušonjić”, “Odzivi” i Nagrade Društva crnogorskih novinara za knjigu reportaža “Kad su vukovi gladni biće oštra zima”. Priče su mu prevođene na engleski, francuski, slovenački, ruski, azerbejdžanski i albanski jezik. Zastupljen je u čitanci za šesti razred, studijskim programima, leksikonima, antologijama i izborima proze.

Direktor je Javne ustanove Ratkovićeve večeri poezije.

Autorsko veče će se održati održati uz poštovanje epidemioloških mjera.

Quick Navigation
×
×

Cart