a

STRANAC – SERIJAL INTERNACIONALNIH KNJIŽEVNOSTI

STRANAC – SERIJAL INTERNACIONALNIH KNJIŽEVNOSTI

Stranac je serijal koji Biblioteka realizuje u 2022. godini! U okviru upitnika za publiku koji je formiran prošle godine, veliki broj sugrađana izrazio je želju za gostovanjem stranih pisaca i predstavljanjem internacionalnih književnosti. Rezultat tog interesovanja je upravo serijal pod nazivom Stranac koji ima za cilj da predstavi različite kulture i književnosti.

Serijal je koncipiran tako da je jedan mjesec u godini rezervisan za jednu internacionalnu knijževnost. U okviru predstavljanja održaće se tribine, predavanja, gostovanje inostranih pisaca, izložbe knjiga, radionice i različite akcije.

Stranac je zvanično otvoren u decembru, programom “Korelacije između djela Miroslava Krleže i Mirka Kovača” koji je najavio mjesec hrvatske književnosti. Tako je u januaru napravljena izložba knjiga hrvatskih autora u Biblioteci, te digitalna izložba pod nazivom “Profil pisca”. U februaru će biti predstavljena italijanska književnost, a taj mjesec otvara gostovanje italijanske autorke Aleksandre Skvarte i promocije njenog romana “Pričaj mi o njoj”.

Svi zainteresovani sugrađani, kao i potencijalni učesnici, svoje ideje i prijedloge za predstavljanje određene internacionalne književnosti mogu poslati na mejl nbibliotekapodgorica@gmail.com

Ovaj serijal dio je kampanje “Podgorica grad knjige” koju Biblioteka sprovodi u 2022. godini a ima za cilj promociju pisane riječi i čitanja.

Quick Navigation
×
×

Cart