a

TRIBINA: ŽENE U POZORIŠTU

TRIBINA: ŽENE U POZORIŠTU

U četvrtak, 24. marta biće održana druga tribina iz serijala „Žene u kulturi“. Mjesec mart je posvećen pozorištu, a na tribini će govoriti žene čiji se rad veže upravo za ovu vrstu umjetnosti i kulturne djelatnosti. Učestvuju:

➡️ Mensura Vanja Popović, nekadašnja direktorica Dječjeg, kasnije Gradskog pozorišta u Podgorici (od 1972. do 1999). Operativna direktorica Gradskog pozorišta u periodu od 2000. do 2011. godine. Producentkinja više od 130 predstava za đecu i odrasle. Dobitnica nagrade za životno djelo “Vasilije Ivanovič Šćukin”

➡️ Ivana Mrvaljević, pozorišna i filmska glumica koja je diplomirala glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju u klasi profesora Bora Stjepanovića. Svoje magistarske studije završila je na Univerzitetu u Torinu, Kinematografska i TV produkcija i cross medijalne komunikacije, sa temom: Projekat Montenegro film comission. Stalna je članica ansambla Gradskog pozorišta od 1999. godine

➡️ Kristina Obradović, pozorišna i filmska glumica koja je diplomirala glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju u klasi profesora Bora Stjepanovića. Na istom fakultetu je završila specijalizaciju iz predmeta Glas. Glumila je u brojnim pozorišnim i filmskim ostvarenjima sa kojima je osvojila i brojne nagrade.

➡️ Tamara Vujošević Mandić, baletska igračica koja je svoje baletsko obrazovanje sticala u Podgorici i Beogradu. Diplomirala je 1986. godine u klasi profesorice Zinete Musić. Njeni rani angažmani se vezuju za Sarajevsko narodno pozorište i hercegnovsko pozorište “Dodest” đe je angažovana kao igračica i koreografkinja. Od 2000. godine radi kao baletski pedagog u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“, a takođe je angažovana kao saradnik za koreografiju i scenski pokret u Crnogorskom narodnom pozorištu.Razgovor sa učesnicama će voditi dr Tijana Todorović, a na tribini će biti riječi o savremenoj poziciji žena u pozorištu, o izazovima sa kojima se one suočavaju u ovoj oblasti, kao i o ograničenjima i mogućnostima.

Program počinje u 18 h, u sali Božidar Vuković Podgoričanin.

Dobro došli!

Quick Navigation
×
×

Cart