a

NOVA PUBLIKACIJA: “CRNOJEVIĆI – TREĆA CRNOGORSKA DINASTIJA”

NOVA PUBLIKACIJA: “CRNOJEVIĆI – TREĆA CRNOGORSKA DINASTIJA”

Sa velikim zadovoljstvom objavljujemo da iz štampe izlazi nova publikacija – monografija “Crnojevići – treća crnogorska dinastija”!

Monografija „Crnojevići – treća crnogorska dinastija“ objavljena je u izdanju JU Narodne biblioteke „Radosav Ljumović“ iz Podgorice i NVO Cehra iz Nikšića. Autori publikacije su Olivera Todorović i Dragan B. Perović, a knjigu je ilustrovala Svetlana Lola Miličković. Realizaciju izdanja podržao je Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Podgorica.

Ovo je jedna od četiri planirane monografije koje su posvećene crnogorskim dinastijama, a koje će štampati naša Biblioteka! Nakon Crnojevića uslijediće monografije o Vojislavljevićima, Balšićima i Petrovićima. Važnost monografije ogleda se u sticanju i obnavljanju znanja o crnogorskoj istoriji i kulturi. Svojim sadržajem i ilustracijama monografija je prijemčiva kako najmlađima, tako i odraslim čitaocima.

U četvrtak 7. aprila u Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović” održaće se promocija monografije “Crnojevići – treća crnogorska dinastija”. O knjizi će govoriti Olivera Todorović, Dragan B. Perović, Sanja Vojinović i Aleksandar Radoman.

Početak tribine je zakazan za 19 h, sala Marko Miljanov u Biblioteci.

Dobro došli!

Quick Navigation
×
×

Cart