a

SAMOSTALNA IZLOŽBA MARIJE PERUNIČIĆ

U petak, 10. maja, u JU Narodna biblioteka “Radosav Ljumović” otvorena druga samostalna izložba učenice Marije Peruničić, maturantkinje Srednje ekonomske škole ,,Mirko Vešović” u Podgorici.

Veče je otvorila profesorka Ankica Đurišić, koja je iskoristila priliku da uveliča događaj opisom Marijinog rada kroz protekle četiri godine srednjoškolskog obrazovanja, čime je pokazala da je kao profesor pažljivo pratila njene sklonosti ka umjetnosti i književnosti.

Marija je svojom kreativnošću dokazala da se književnost ne može svesti na slovo, te da je slika najbolji način da se sagleda emocija jednog djela, što je i pokazala svojom skromnom izložbom.

Akrilik tehnika u kombinaciji sa drugim likovnim tehnikama i veselim tonovima, iza kojih se kriju prigušena svjetla, osjećaj za valer i kolorističku notu, stvaraju savršenu kompoziciju slike, opis imaginacije pretočene u stvaralaštvo.

Zahvaljujući izuzetno razvijenoj pedagoškoj svijesti svoje profesorke koja je umjela da prepozna kreativnost učenika, Marija je još jednom pokazala da je moguće obradovati odrasle ljude malim stvarima koje kriju sve suštine ovoga života.

Biblioteka je i ovaj put pokazala spremnost da podrži naše mlade, talentovane učenike i otvori im vrata za afirmaciju u široj zajednici.

Izložba će trajati do 16. maja.

Quick Navigation
×
×

Cart