a

BESPLATNO UČLANJENJE NA DJEČJE ODJELJENJE

BESPLATNO UČLANJENJE NA DJEČJE ODJELJENJE

Povodom Međunarodnog dana dječje knjige koji se u svijetu obilježava 2. aprila, Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“ omogućava tog dana besplatno učlanjenje za svu đecu.

Dječje odjeljenje Narodne biblioteke „Radosav Ljumović“ smješteno je u prizemnom dijelu zgrade i namijenjeno je najmlađim korisnicima, od predškolskog uzrasta do učenika osnovnih i prva dva razreda srednjih škola. Raspolaže sa fondom od preko 15.000 bibliotečkih jedinica. Pored slikovnica, obavezne školske domaće i strane lektire, te djela lijepe književnosti, ovaj fond nudi priručnu i encikopledijsku literaturu koja je prilagođena najmlađem uzrastu.

U svijetu se 2. aprila obilježava Međunarodni dan dječje knjige koji sponzoriše Međunarodni komitet za knjige za mlade (IBBY – International Board on Books for Young People), neprofitna organizacija pri UNESCO-u i UNICEF-u. Svake godine bira se različita zemlja koja će biti domaćin centralnog događaja posvećenog obilježavanju ovog datuma. Međunarodni dan dječje knjige obilježava se kako bi se đeci približila ljepota književnosti i kako bi se ukazalo na važnost dječje književnosti.

Quick Navigation
×
×

Cart