a

OFORMLJEN KLUB PISACA

OFORMLJEN KLUB PISACA

Na Svjetski dan knjige i autorskih prava oformljen je Klub pisaca Narodne biblioteke „Radosav Ljumović“.

Klub pisaca za sada čini 20 polaznika iz podgoričkih srednjih škola: Gimnazija „Slobodan Škerović“, Srednja ekonomska škola „Mirko Vešović“, Srednja građevinsko-geodetska škola” ing. Marko Radević”, Škola za srednje i više stručno obrazovanje “Sergije Stanić”. Polaznici će se okupljati jednom neđeljno u Biblioteci.
U okviru Kluba pisaca, učesnici će imati priliku da se bliže upoznaju sa procesom književnog stvaranja. Radionice će okupiti mlade ljude koji će djelovati kao svojevrsna zajednica posvećena stvaranju, kreativnosti i međusobnoj razmjeni znanja i ideja. Klub pisaca će voditi dva medijatora zaposlena u Biblioteci, uz pośete renomiranih crnogorskih i regionalnih pisaca. Učesnici će dobiti prostor za afirmaciju putem objavljivanja u glasniku „Latica“, te prostor za razvoj kroz učešće u diskusijama, tribinama i promocijama. Cilj radionica je da osnaži mlade da svoje ideje i zamisli prenesu u pisanu riječ i da podrži stvaranje nove generacije pisaca. Zato posebno raduje činjenica da su članovi ovog Kluba kroz svoja motivaciona pisma pokazali izuzetnu želju i posvećenost stvaranju, bilo da se radi o prozi, poeziji, drami ili nekim inovativnim formama.
Klub pisaca oformljen je i u sklopu obilježavanja 140 godina postojanja Narodne biblioteke “Radosav Ljumović” koja je u toku svog višedecenijskog djelovanja iznjedrila i podržala brojne pisce i stvaraoce, književne i kulturne aktivnosti.
Quick Navigation
×
×

Cart