a

Poziv za Klub pisaca Biblioteke „Radosav Ljumović“

Poziv za Klub pisaca Biblioteke „Radosav Ljumović“

JU Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“ poziva sve zainteresovane mlade ljubitelje pisane riječi da se prijave za učešće u Klubu pisaca Biblioteke.

Pravo prijave imaju učenici srednjih škola sa teritorije Podgorice. Kratka biografija i motivaciono pismo, ne duže od jedne strane, poslati na email nbibliotekapodgorica@gmail.com. Radionice će se održavati jednom neđeljno, četvrtkom u terminu od 18 do 19 časova u sali Božidar Vuković Podgoričanin. Radionice su besplatne i mogu se prijaviti mladi koji već pišu ili bi to željeli.

U okviru Kluba pisaca, učesnici će imati priliku da se bliže upoznaju sa procesom književnog stvaranja. Radionice će okupiti mlade ljude koji će djelovati kao svojevrsna zajednica posvećena stvaranju, kreativnosti i međusobnoj razmjeni znanja i ideja. Klub pisaca će voditi dva medijatora zaposlena u Biblioteci, uz posjete renomiranih crnogorskih i regionalnih pisaca. Učesnici će dobiti prostor za afirmaciju putem objavljivanja u glasniku „Latica“, te prostor za razvoj kroz učešće u diskusijama, tribinama i promocijama. Cilj radionica je da osnaži mlade da svoje ideje i zamisli prenesu u pisanu riječ i da podrži stvaranje nove generacije pisaca.

Prijave se dostavljaju do 20. aprila, a ubrzo će Klub pisaca početi sa radom.

Quick Navigation
×
×

Cart