a

MUZIČKE RADIONICE ZA SREDNJOŠKOLCE!

MUZIČKE RADIONICE ZA SREDNJOŠKOLCE!

Muzička radionica – komponovanje kroz učenje muzičkog programa 🎶

Nakon mnogobrojnih aktivnosti koje su bile posvećene različitim umjetnostima i aspektima kulturnog stvaranja i djelovanja došao je red i na muzičku umjetnost. Sa tim u vezi, u Narodnoj biblioteci „Radosav Ljumović“ organizovaće se muzička radionica čiji je zadatak komponovanje kroz učenje muzičkog programa.

Muzika utiče na razvoj mnogih funkcija čovjeka i stvaranje širih pogleda i potrebno je ljubav prema muzici što više podsticati kod ljudi još od malih nogu.
Komponovanje pruža velike mogućnosti i snažan kreativni proces koji kod đece i odraslih podstiče kreativnost i rad. 🎵

Radionica je koncipirana u tri segmenta:

1. Kratki teorijski dio o komponovanju muzike, aranžiranju, harmonijama, kombinaciji zvukova i sklapanju kompozicije kao i upoznavanje sa muzičkim programom

2. Pokazna faza i faza eksperimentisanja sa zvukom u zavisnosti od interesovanja i instrumenata

3. Komponovanje i aranžiranje

Koordinator radionice je Ivan Tomašević, koji je se duži niz godina bavi komponovanjem, muzičkom produkcijom, aranžerstvom, obradom i dizajnom zvuka, snimanjem kao i izvođenjem uživo. Pored navedenog, Tomašević svira više instrumenata, a bio je član i osnivač nekoliko bendova, “Little Radojica is not able to suffer anymore” i “Deep Throughts”. Prepoznat je kao saradnik na raznim i mnogobrojnim autorskim multumedijalnim projektima.

Ciljna grupa radionice jesu srednjoškolci uzrasta od 14 do 18 godina koji već imaju određeni nivo muzičkog predznanja – sviranje i poznavanje instrumenata i pjevanje.

Glavni cilj radionice jeste kreiranje jedne ili više muzičkih numera koje bi bile produkt zajedničkog rada polaznika i koordinatora. U planu je da se kreirane numere snime kako bi se i izvodile i emitovale. ✨

Muzička radionica će se održavati u Kući Stojanovića, u Skopskoj ulici br. 18, u Maslinama.

Časovi će se održavati dva puta neđeljno u trajanju od sat i po vremena, a prva radionica je zakazana za 7. jun u 19 časova!

Dobro došli!

Quick Navigation
×
×

Cart