a

PROMOCIJA SLIKOVNICE “PODGORICA GRAD KNJIGE”

PROMOCIJA SLIKOVNICE “PODGORICA GRAD KNJIGE”

U četvrtak 30. juna na platou ispred Narodne biblioteke „Radosav Ljumović“ održaće se promocija slikovnice za đecu i od đece pod nazivom „Podgorica-grad knjige“.

Radovi koji sačinjavaju ovu slikovnicu nastali su još u aprilu tokom likovnih radionica koje su za cilj imale da podstaknu naše najmlađe sugrađane da kroz igru, maštu i umjetnost ispolje svoju kreativnu stranu.

Na ovaj način svim učesnicima je omogućeno da, ukoliko to već nijesu učinili, stupe u svijet umjetnosti i kulture i to putem objavljivanja svojih radova.

Radionice koje je vodio arhitekta i dizajner Mitar Rakčević bile su centar kreativnosti i stvaralačkog impulsa koji je prouzrokovao nastanak mnoštva radova koji za svoju temu imaju glavni grad Crne Gore. Tako se u slikovnici mogu pronaći radovi koji predstavljaju naš grad i naša gradska obilježja. Svaki motiv provučen je kroz vizuru đeteta što ovoj slikovnici daje na posebnom značaju.

Pozivamo sve učesnike radionica koji su dali svoj doprinos da prisustvuju promociji i da po završetku iste preuzmu svoj primjerak koji su svojim radom zavrijedili.

Takođe, pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže na još jednom događaju koji slavi i podstiče kulturu i odgoj naših najmlađih.

Na promociji će govoriti Barbara Simović i Miloš Milačić, a promocija će početi u 21 h.

Dobro došli!

Quick Navigation
×
×

Cart