a

„ŽIVA KLASIKA” TAKMIČENJE U GOVORENJU RUSKOG JEZIKA

U četvrtak, 14. marta, u Narodnoj biblioteci „Radosav Ljumović” je održano takmičenje u govorenju ruskog jezika, pod nazivom „Živa klasika”. U pitanju je međunarodno takmičenje koje se organizuje u gotovo 80 država.  Ove godine manifestacija je posvećena prozi, tako da su se učesnici trudili da što izražajnije, uvjerljivije govore prozne odlomke iz različitih književnih djela.

Zanimljive interpretacije i izvrsno znanje ruskog jezika potvrdili su da naši nastavnici i učenici ulažu veliki trud u savladavanje gradiva iz ruskog jezika.

Nastupe takmičara ocjenjivao je žiri, u sledećem sastavu:

Ambasador Ruske Federacije u Crnoj Gori, NJ. E. Vladislav Maslenikov, Savjetnica za strane jezike Ispitnog centra Crne Gore, Dragana Radonjić, Doc. dr prodekan za nauku i međunarodnu saradnju na Fakultetu dramskih umjetnosti Univerziteta CG, Sara Vujošević Jovanović.

Za vrijedne nagrade takmičilo se 19 učenika,  a pobjednici ovogodišnjeg takmičenja su:

Irina Vlahovic koja je osvojila prvo mjesto, učenica OŠ „Pavle Rovinski”.

Daša Ražnatović zauzela je drugo mjesto, učenica gimnazije „Slobodan Škerović”.

Treće mjesto zauzeo je Marko Radonjić, učenik OŠ „Novka Ubović”.

U kategoriji Ruski kao maternji jezik, prvo mjesto osvojio je Malipko Semen, učenik OŠ „Novka Ubović”.

Svi učesnici dobili su vrijedne knjige i suvenire od KIC-a „Moskva” i od rukovodioca obrazovnih programa, profesorice Filološkog fakulteta Univerziteta CG, Anastasije Vrbice.

Pobjednici su kao nagradu dobili putovanje u Rusiju, u čuveni Kamp „Artek” kako bi učestvovali u finalima takmičenja „Živa klasika”, zajedno sa vršnjacima iz 80 država svijeta.

Quick Navigation
×
×

Cart