a

KASTASTROFA: KULTURNI KASTIG – RADIO EMISIJA

KASTASTROFA: KULTURNI KASTIG – RADIO EMISIJA

U saradnji sa Gradskim radiom, Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“ pokreće radio emisiju pod nazivom „Kastastrofa: kulturni kastig“. Svjesni trenutne epidemiološke situacije koja onemogućava organizovanje aktivnosti i programa, te važnosti ispunjavanja kulturnih potreba građana, Biblioteka ovim projektom želi da doprinese održavanju vitalnosti kulturne ponude Glavnoga grada.

Emisija će okupiti mlade crnogorske autore i stvaraoce iz oblasti umjetnosti i kulture, ali i drugih društvenih sfera, dati im prostor za promociju i slobodnu misao. Nastojaćemo da djelujemo kao javni forum i mjesto susreta stvaraoca, umjetnika, kulturnih poslenika, amatera, volontera i publike, sa ciljem jačanja lokalne umjetničke i kulturne scene.

„Kastastrofa“ će se emitovati svakog drugog utorka u terminu od 9:30 h, na talasima Gradskog radija (103 MHz), sa reprizom u 16 h i prenosom na društvenim platformama Biblioteke.U znaku obilježavanja Svjetskog dana poezije, prvi gost emisije je crnogorski pjesnik Boris Đurović. O Đurovićevom stvaralaštvu, procesu nastanka i društvenoj ulozi poezije, sa pjesnikom je razgovarao Miloš Milačić.

Quick Navigation
×
×

Cart