a

DAN BIBLIOTEKE

U utorak, 19. januara JU Narodna biblioteka “Radosav Ljumović” obilježava 140 godina od osnivanja Ustanove!
Na dan obilježavanja ovog jubileja, za pośetioce i članove, biće otvorena Kuća Stojanovića. Kuća porodice Stojanović – Milinka i Antonija, jedne od najuglednijih porodica XX vijeka, u Skopskoj ulici, broj 18, poklon je Glavnom gradu Podgorici. Prvenstveno namijenjen potrebama Biblioteke “Radosav Ljumović“, rekonstruisan, ovaj objekat će služiti unapređenju kulturne ponude Glavnog grada i unapređenja kulture u dijelu grada izvan njegovog centra. Fond Biblioteke u Kući Stojanovića biće uvećan za 200 knjiga – poklon sugrađanina Marka Boškovića.
U ovom prostoru će se u utorak u 11 časova održati promocija knjige pjesama i notnih zapisa Ane i Marka Klepića “Djeci Crne Gore, s ljubavlju”. O knjizi će govoriti: Vili Ferdinandi, Marko Klepić, Ana Klepić i Saša Gajić. Medijator programa je Barbara Simović.
Tokom godine, Biblioteka će organizovati više programa i aktivnosti u znaku obilježavanja 140 godina postojanja. U utorak, 19. januara, u salama Biblioteke će biti održane promocije izdanja JU Narodna biblioteka “Radosav Ljumović”:
– 17:00 časova, promocija knjige “Zimska škola flaute” crnogorskog književnika, esejiste i publiciste Borislava Jovanovića. O knjizi će pored autora govoriti: Dragana Kršenković Brković, Đorđe Šćepović i Nebojša Burzanović. Medijator programa je Jelka Malović.
– 19:00 časova, promocija knjige “Crna Gora u Prvom svjetskom ratu (1914-1916): Zbornik dokumenata”, priređivača Milana Šćekića. O knjizi će, pored autora govoriti prof. dr Živko Andrijašević. Moderator programa je Jelka Malović.
Svi programi emitovaće se na Yotube kanalu Biblioteke, Instagramu, Facebook stranici.

Date

19 Jan 2021
Expired!

Time

All Day
Quick Navigation
×
×

Cart