a

DAN BIBLIOTEKE

U utorak, 19. januara JU Narodna biblioteka “Radosav Ljumović” obilježava 140 godina od osnivanja Ustanove!
Na dan obilježavanja ovog jubileja, za pośetioce i članove, biće otvorena Kuća Stojanovića. Kuća porodice Stojanović – Milinka i Antonija, jedne od najuglednijih porodica XX vijeka, u Skopskoj ulici, broj 18, poklon je Glavnom gradu Podgorici. Prvenstveno namijenjen potrebama Biblioteke “Radosav Ljumović“, rekonstruisan, ovaj objekat će služiti unapređenju kulturne ponude Glavnog grada i unapređenja kulture u dijelu grada izvan njegovog centra. Fond Biblioteke u Kući Stojanovića biće uvećan za 200 knjiga – poklon sugrađanina Marka Boškovića.
U ovom prostoru će se u utorak u 11 časova održati promocija knjige pjesama i notnih zapisa Ane i Marka Klepića “Djeci Crne Gore, s ljubavlju”. O knjizi će govoriti: Vili Ferdinandi, Marko Klepić, Ana Klepić i Saša Gajić. Medijator programa je Barbara Simović.
Tokom godine, Biblioteka će organizovati više programa i aktivnosti u znaku obilježavanja 140 godina postojanja. U utorak, 19. januara, u salama Biblioteke će biti održane promocije izdanja JU Narodna biblioteka “Radosav Ljumović”:
– 17:00 časova, promocija knjige “Zimska škola flaute” crnogorskog književnika, esejiste i publiciste Borislava Jovanovića. O knjizi će pored autora govoriti: Dragana Kršenković Brković, Đorđe Šćepović i Nebojša Burzanović. Medijator programa je Jelka Malović.
– 19:00 časova, promocija knjige “Crna Gora u Prvom svjetskom ratu (1914-1916): Zbornik dokumenata”, priređivača Milana Šćekića. O knjizi će, pored autora govoriti prof. dr Živko Andrijašević. Moderator programa je Jelka Malović.
Svi programi emitovaće se na Yotube kanalu Biblioteke, Instagramu, Facebook stranici.
Quick Navigation
×
×

Cart