a

PROMOCIJA ROMANA ITALIJANSKE AUTORKE ALEKSANDRE SKVARTE

PROMOCIJA ROMANA ITALIJANSKE AUTORKE ALEKSANDRE SKVARTE

U utorak, 25. januara u 18 h održaće se promocija romana „Pričaj mi o njemu“ italijanske autorke Aleksandre Skvarte. Ovaj roman objavljen je 2021. godine na italijanskom i crnogorskom jeziku, a u saradnji organizacije Crnogoraca i prijatelja Crne Gore u Srbiji i Italiji, udruženja „Krstaš” iz Lovćenca i udruženja „Kraljica Jelena” iz Peruđe. Tada je najavljeno i gostovanje autorke na promocijama u Crnoj Gori, Srbiji i Italiji.

Ove godine Narodna biblioteka „Radosav Ljumović” ugostiće autorku romana i urednika izdanja Nenada Stevovića. Na promociji će govoriti i prof. dr Jasna Tatar-Anđelić, a programom moderira dr Tijana Todorović.

Prema riječima urednika “izatkana iskrenošću, dubokom emocijom i śećanjem „Priča o njemu” je započeta kao priča o jednoj osobi – Stevu Đonoviću, partizanu, nemilosrdniku i heroju, ali prerasta svoje uske okvire i pretvara se u hronologiju jedne porodice, njenog usuda i nesrećne sudbine”.

Ova promocija održava se u okviru serijala „Stranac” koji se u Biblioteci realizuje svakog mjeseca. Cilj programa je svakog mjeseca predstaviti jednu internacionalnu književnost, a mjesec februar biće posvećen italijanskoj književnosti.

Quick Navigation
×
×

Cart