a

MLADI PISCI, UKLJUČITE SE!

MLADI PISCI, UKLJUČITE SE!

U srijedu 13. aprila u Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović” održaće se otvorena diskusija u okviru serijala “Kružoci”. Ovog puta u fokusu razgovora je književnost, tačnije položaj mladih književnika i književnica u Crnoj Gori.

Namjera je okupiti relevantne mlade stvaraoce u polju književnosti i sa njima povesti razgovor o položaju mladih umjetnika, pisaca i spisateljica, pjesnika i pjesnikinja na književnoj sceni u Crnoj Gori. Učesnici će zajedno sa publikom nastojati da pokriju oblasti kao što je obrazovanje mladih književnika, njihove zastupljenosti u izdavaštvu, medijima, programima kulturnih institucija i javnom diskursu uopšte. Takođe, mladi autori će imati priliku da bliže upoznaju publiku sa svojim djelima, načinom rada i temama koje ih okupiraju.

Program “Kružoci” namijenjen je zainteresovanoj javnosti, ali prenstveno mladima, te se razgovorima u okviru pojedinačnih večeri želi ocrtati razvojna putanja autora i autorki u crnogorskim, ali i globalnim okvirima kao i ostvariti određeni uvid u funkcionisanje umjetničkih sistema.

Ideju serijala predstavlja koncept otvorene diskusije, te s tim u vezi pozivamo sve zainteresovane da posjete program i da svojim opažanjima, mislima i komentarima pomognu pri stvaranju umjetničkog “Kružoka” u Biblioteci.

Sala Božidar Vuković Podogoričan, 13. april u 18 h!

Quick Navigation
×
×

Cart