a

PROGRAM FESTIVALA KNJIŽEVNOSTI!

PROGRAM FESTIVALA KNJIŽEVNOSTI!

April je mjesec knjige, a Podgorica je grad knjige!

Kao što smo i najavili počinje Festival književnosti! Festival će tokom svog trajanja obuhvatiti sve relevantne aspekte književnosti i književnog stvaranja. Ono na što smo izuzetno ponosni jeste činjenica da našim programom obuhvatamo i domaću i stranu literaturu, i književno stvaranje i prevodilaštvo, kao i programe za mlade i đecu.

Ono što ovom Festivalu daje dodatno na značaju jeste međuinstitucionalna saradnja. Tako se prilikom koncipiranja bogatog programa rodila saradnja sa javnim, privatnim i nevladinim sektorima i organizacijama! Ovaj podatak je od izuzetne važnosti jer još jednom dokazuje tvrdnju da je kultura i njena ponuda stvar svih nas i da je zajedno najbolje gradimo!

Koncept i program trodnevnog festivala je sljedeći:

I dan – 18. 4. Otvaranje Festivala „Podgorica – grad knjige“

  • Promocija studije o prevodilaštvu „Brda i ćilimi“ – sala Božidar Vuković Podgoričan u 18 h!

II dan – 19. 4.

  • Gostovanje i promocija stvaralaštva turske spisateljica Ajfer Tunč – sala Marko Miljanov u 18 h! (napomena: gostovanje Ajfer Tunč je pomjereno za 19. april zbog putovanja autorke i mogućnosti dolaska u Crnu Goru)
  • Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore – poetsko-muzički program „Ekspedicija Duende“ – sala Božidar Vuković Podgoričanin u 19:30 h!

III dan – 20. 4.

  • Promocija reprint izdanja knjige za đecu „Baroni di Makaroni i Knez de Majonez“ Dušana Đurišića, u izvedbi polaznika škole glume „Arlekin“ – sala Božidar Vuković Podgoričanin u 18 h!
  • KC „Čigralište“ radionica za đecu „Pisalići majstorići“ – Dječje odjeljenje u Biblioteci u 17:30 h!

Biblioteka Vas poziva da svojim prisustvom podržite ovaj novi projekat i da svi skupa postanemo dio stvaranja Festivala koji će u godinama koje slijede postati jedno od centralnih kulturnih uporišta u našem gradu!

Quick Navigation
×
×

Cart