a

IZLOŽBA DJEČJIH RADOVA: PODGORICA GRAD KNJIGE

IZLOŽBA DJEČJIH RADOVA: PODGORICA GRAD KNJIGE

Narodna biblioteka “Radosav Ljumović” je u aprilu mjesecu raspisala likovni konkurs za đecu uzrasta od petog do devetog razreda osnovne škole. Tokom postojanja konkursa, koji je trajao do 16. maja, Biblioteci su pristigli brojni radovi koji su svojim umjetničkim izrazom zadivili i oplemenili sve članove organizacije i žirija, a sada je vrijeme da se oduševljenje proširi na cijeli grad!

U četvrtak, 2. juna, na platou ispred Biblioteke biće priređena izložba svih pristiglih radova, od kojih svaki ponaosob zavrjeđuje posebnu pažnju. Raznorazni motivi preuzeti iz književnih djela, monumeti i posebnosti naše Podgorice, dječja razigranost i mašta, samo su neki od elemenata koje radovi posjeduju.

Veliku zahvalnost za pruženu podršku dugujemo NLB Banka Podgorica koja je srdačno prihvatila ideju o saradnji na ovom projektu za đecu. Prošlog puta smo najavili da tri najbolja rada osvajaju vrijedne nagrade – novčana nagrada na štednji u banci. Međutim, to nije sve!

Biblioteka i Banka se nijesu mogli pomiriti sa idejom da neko bude nenagrađen, pa su sa tim u vezi za sve učesnike i autore radova obezbijeđene zaista vrijedne nagrade za koje smo sigurni da će svima biti prijemčive!

Otvaranje izložbe i proglašenje pobjednika održaće se na platou ispred Biblioteke, 2. juna, sa početkom u 12 časova.

Stvaramo zajedno!

Quick Navigation
×
×

Cart