a

AUTORSKO VEČE – DR NELE KARAJLIĆ

Doktor Nele Karajlić, poznati muzičar, pisac i režiser, sinoć je u prepunoj sali Biblioteke “Radosav Ljumović” podgoričkoj publici predstavio svoja književna ostvarenja, “Fajront u Sarajevu” i trilogiju “Solunska 28”.

Na zanimljiv i duhovit način govorio je o istorijatu svoje porodice Janković, mladosti u Sarajevu, muzičkim počecima i više nego uspješnoj karijeri, poznanstvima i saradnji s brojnim umjetnicima koji su obilježili posljednju deceniju postojanja bivše zajedničke države Jugoslavije.

Odgovarajući na brojna pitanja zainteresovane publike, izrazio je svoje zadovoljstvo što je, nakon dužeg vremena, ponovo imao priliku da gostuje u Podgorici.

Autorsko veče jednog od naših najpoznatijih umjetnika organizovale su Narodna biblioteka “Radosav Ljumović” i Izdavačka kuća “Nova knjiga”, pokrovitelj je Turistička organizacija Podgorice, a moderator je bio Dejan Cvijanović.

“Spajajući najbolje sastojke južnoameričkog magijskog realizma i sarajevskog novog nadrealizma, Dr Karajlić nam pripovijeda istoriju jedne kuće u dorćolskoj ulici i vodi nas u prostor sa druge strane ogledala, na samoj tromeđi života, smrti i večnosti”, stoji u recenziji prvog dijela trilogije “Solunska 28”.

Quick Navigation
×
×

Cart