a

RADIONICE ZA ĐECU: ČITAJ, PIŠI, STVARAJ!

RADIONICE ZA ĐECU: ČITAJ, PIŠI, STVARAJ!

Biblioteka „Radosav Ljumović“ nastavlja sa kreiranjem aktivnosti za najmlađe. Svjesni potrebe za edukacijom, novim saznanjima, ali i za igrom formirane su radionice pod nazivom „Čitaj, piši stvaraj“.

Radionice su interaktivnog karaktera i polaznici će imati priliku da se kroz zabavan i zanimljiv program podsjete postojećeg i dostignu novo znanje.

➡️ Prva radionica za svoju temu imaće pojam endemskih vrsta u Crnoj Gori. Kroz malo predavanje o rijetkim vrstama koje se mogu pronaći u Crnoj Gori, najmlađi će biti u prilici i da čuju razne legende i vjerovanja povezana upravo sa biljnim i životinjskim svijetom, a koja se mogu pronaći i u književnim djelima. Na ovaj način đeci se pokazuju mogućnosti povezivanja prirodnog i umjetničkog svijeta i dokazuje misao da se inspiracija može pronaći u svemu što nas okružuje. 🌱📚

➡️ Pored edukativnog, radionica je i likovnog karaktera, pa će mališanima biti dostupna i mala bojanka koja u sebi sadrži ilustracije odabranih primjeraka iz životinjskog i biljnog carstva. 🌷🦔

Radionice vodi Maja Nenezić, prof. crnogorskog jezika i književnosti.

Prva radionica će se održati u subotu 28. maja, na platou ispred Biblioteke sa početkom u 10 časova, a prijave nijesu potrebne.

Dobro došli!

Quick Navigation
×
×

Cart